post-traumatskog stresnog poremećaja (pdqâ®): suportivna skrb [] -overview

Neki koji su preživjeli rak iskustvo traume povezani s grupom simptome slične simptomima iskusni ljudi koji su preživjeli vrlo stresne situacije, kao što su vojne borbe, prirodne katastrofe, nasilni osobni napad (kao što je silovanje), ili drugih opasnih po život događaja. Ova skupina simptoma naziva post-traumatskog stresnog poremećaja (PTSP), a uključuje izbjegavanje situacije u vezi s traumom, stalno misleći na traumu, i biti overexcited.

Gastrointestinalni stromalni tumor je bolest u kojoj je abnormalne stanice oblik u tkivu probavnog trakta; Gastrointestinalni (GI) trakta je dio probavnog sustava. Ona pomaže u probavljanju hrane i uzima hranjive tvari (vitamini, minerali, ugljikohidrati, masti, bjelančevina i vode) iz hrane tako da se može koristiti od strane tijela. GI trakt sastoji se od sljedećih organa; Trbuh; Tanko crijevo; Debelo crijevo (kolon); Gastrointestinalnih stromalnih tumora (GIST) …

Ova informacija se proizvodi i osigurava Nationa; aj; Institut (). Informacije u ovoj temi mogu se promijenila otkad je napisano. Za najnovije informacije, obratite se Nationa; aj; Zavod putem web stranica Internet na http: /; cancer.gov ili nazovite 1-800-4 raka.

 Javni Podaci iz Nacionalnog instituta za rak