pedijatrijska priprema za medicinski testovi-priprema dijete za liječnički test

Medicinski testovi mogu biti zastrašujuće za odrasle i za djecu. Možete pomoći svom djetetu da se osjeća sigurno i mirno vrijeme medicinske testove, ako ste razumjeli zašto vaše dijete ima test i dalje mirno sebe.

Pokušajte raspored test ili ispit za vrijeme kada dijete neće biti umorni ili gladni. Recite svom djetetu onoliko puno ili onoliko malo o testu da je on ili ona je dovoljno stara da razumije. I uvijek biti iskren. Na primjer, ne obećavaju nešto što može i ne mora biti istina, kao što je rekao da test neće povrijediti. Umjesto toga, moglo bi se reći: “Ja ću biti u blizini.”

Pitajte svog liječnika o svim lijekovima koje Vaše dijete može imati prije testa kako bi se smanjila svoju nelagodu, kao što su EMLA vrhnja za zanijemio kožu prije uboda iglom. U vrijeme testa ili ispita, vaše dijete možda ne žele surađivati ​​s liječnikom, a možda ćete morati držati svoje dijete i dalje tako da je test može biti učinjeno. Ne grditi dijete za bojati ili za borbu ili plakati se održava još. Ako djelovati prestrašen ili uzrujan, ili ako postane previše teško za vas da držite svoje dijete, liječnik može zatražiti da napusti sobu, a zatim su asistent držite dijete tijekom ispitivanja. Učinite svoje najbolje utješiti svoje dijete nakon što je test se radi.

Neke uobičajene testove da vaše dijete možda trebati uključiti

Ako je vaše dijete uzimajući test u bolnici, možda ćete biti u mogućnosti tražiti pomoć od djeteta života stručnjak, dječjeg psihologa, ili sličnim stručnim. Ta osoba može dati savjet o tome kako pomoći djetetu da se nosi s postupcima.

Test krvi; Test urina; Rendgenski.