Pamet par rez zakona hrane za 40 posto – eat4cheap

Sedmodnevnog plana obroka i jede ostatke za ručak pomogla Tori Hunt i njen suprug Ron smanjiti svoje tjedne kupovine račun za 40%, a još uvijek uspijeva jedu više voća i povrća.

Par iz južnog Londona, smanjuje svoju potrošnju na hranu s prosjekom od £ 115 tjedno za £ 70, što znači da je svaki obrok došao oko 1.66 £ po osobi.

Oni su sudjelovali u izbore Eat4Cheap izazova, koji ima za cilj pokazati da jede zdravo ne mora koštati više – u stvari, čak možete uštedjeti novac.

“Mi se ne osjeća kao da su žrtvujući ili rezanje dolje na okus.”

Skuplje

Tori

Tori kaže, unatoč rezanje troškova, oni su uspjeli imati zdrave uravnotežene prehrane kao što je prikazano od strane Eatwell tanjur i pojesti pet porcija voća i povrća svaki dan u tjednu.

Uštede su postignute uglavnom pridržavaju tjedni jelovnik, odlučujući se za vrijednosti proizvoda, jedući ostatke hrane za ručak i kupnje svježeg voća i povrća na ulici tržištu.

Bilo je još dosta prostora za poslastice i Tori dobio kreativni čineći “kolačića i vrhnje” stilu desert s domaćim pečeni Choc chip cookies i 89p, 2 litre kutiju vanilije sladoleda.

“To je sve u planiranju”, kaže Tori. “Shvatili smo da kupuju hranu iz lokalne trgovine i ide na ručak bio najveći odvod na naš proračun hrane.”

Za njihovu Eat4Cheap tjedan, Tori i Ron je sastavio popis jela za pokrivanje ručak i večeru za sedam dana i zapisao popis za kupovinu namirnica.

Jedite i za manje (PDF, 338Kb)

“Mi smo naš glavni tjedni trgovina na veliko supermarketa i ja kupili svježe voće i povrće tijekom tjedna na ulici tržištu blizu mog ureda, što je puno jeftinije”, kaže Tori.

“Nakon što je popis za kupnju olakšava staviti na svoj proračun. Svaki predmet kupili smo navikli, što je jeftin i smanjuje otpad.

“Tipično, koristili smo napraviti veliki supermarket dućan jednom mjesečno i kupiti puno hrane. Nisu svi od njega navikli. Mi bismo zaboraviti na ono što smo imali i mi bi završiti gubit hranu. ”

Par bi vrh svoje mjesečne dućan s izleta na mini-supermarketa, koji imaju tendenciju da budu skuplji od većih supermarketa.

“Otkrili smo da se radi tjedni dućan napravio to lakše za nas zadržati kontrolu troškova i smanjiti količinu otpada”, kaže Tori.

Tijekom svog Eat4Cheap tjedna, kuhani veće dijelove za večeru, što će ih ostaviti dovoljno imati za ručak na poslu sljedeći dan.

“Kupnja ručak na mom radnom kantini će obično dolaze oko 5 £, dok jedući ostatke za ručak, mi praktično smanjuje troškove svakog obroka do £ 1,66”, kaže Tori.

Doručak u Eat4Cheap tjedna uglavnom sastoji od voća smoothie i neke cijelih plodova, koja im je pomogla da ispune svoju 5 a Day cilj svaki dan u tjednu.

“Povećali smo naše porcije voća i povrća s prosjekom od tri porcije dnevno do pet, što je vrlo zadovoljavajući”, kaže Tori.

“Prije nego što je izazov, mislili smo da su sve naše 5 na dan, ali smo bili dobro kratko. To je bio jedan upozoravajući. Dobivanje tvoj 5 dan nije teško, ali to ipak zahtijeva malo planiranja. ”

Pridržavaju savjetu Eatwell ploče, što pokazuje kako da biste dobili ispravan balans između različitih skupina hrane kako bi se postigla zdravu prehranu, Tori kaže da su smanjiti na masti.

Tori i Ron je novac štedi savjeta

Zdravi recepti

“Naš tanjur je puno više povrća na njega nego što je uobičajeno i crveno meso više nije bila glavna značajka”, kaže ona.

Par je odlučio vrijednost predmeta gotovo isključivo, poput konzervi rajčica, riža, pečeni grah i mljeveno meso, i rekao da “nisam primijetio nikakvu razliku u okusu.”

“Napravili smo čili iz dvije 500g paketima od govedine mljeveno vrijednosti, koje koštaju samo 2,92 £, a to nam je pružila tri obroka tijekom tjedna”, kaže Tori.

Par je također primijeniti neki novac štedi pamet njihovom uobičajenom kraja tjedna takeaway poslastica iz njihove lokalne curry kuću i spasio £ 10.

“Mi bi lako potrošiti £ 30 na takeaway”, kaže Tori. “Uvijek smo naručili previše i bilo koji ostatak bi grickala sutradan kao međuobrok umjesto glavnog obroka.

“Otkrili smo da se razuman, a ne nad-naručivanje, rezanje dodataka kao što su poppadoms i Naan kruh, što riža kod kuće, možemo lako mogao uštedjeti novac, a još uvijek uživaju liječiti.”

Cilj para tijekom Eat4Cheap izazov je pokušati spasiti 25% na tjednom hrane potrošiti. Nakon što radi njihove sume na kraju tjedna, imali su više od premašio svoj cilj.

“Postavili smo spasiti 25%, ali mi zapravo spasio od 40%”, kaže Tori. “To samo pokazuje koliko možete uštedjeti s malo planiranja.

Eatwell vodič

“Mi se ne osjeća kao da su žrtvujući ili rezanje dolje na okus. Mi smo jeli domaću i zdravije hrane, a još uvijek uživa u povremenim liječiti.

“To je bio šok da shvate da su provodili £ 500 mjesečno na hranu, i to ne računajući posebne prigode poput rođendana obroka ili Božić.

5. DAN

“Unatoč dodatnim izazovom pazeći smo jeli uravnotežene prehrane i 5 na dan, još uvijek možemo spasiti £ 200 mjesečno na hranu ako smo se držali načela eat4cheap”.

Dijetetičar Azmina Govindji kaže

Mi često ne shvaćaju koliko trošimo na kupnju ručak, kao što je to obično samo navika koje se ne dovode u pitanje. Tori otkrila da joj je doma pripremljen ručak napravljen od ostataka ju koštati oko trećine svog standardnog kupio ručak – koja može iznositi do velike uštede više od mjesec dana.

Izrezivanje dodatne pratnja od svog tjednog takeaway je razuman savjet, pogotovo jer su ti prilozi često može biti visoka u masnoća i kalorija.

Eat4Cheap izazov čini se da su pomogli Tori jesti više voća i povrća, dokazujući to ne mora biti skuplji za jesti zdravo, to samo zahtijeva više pažljivo planiranje.

Hrana i prehrana

15/04 /

15/04 /

Infographic pokazuje koliko možete uštedjeti na hrani vaš račun i jesti zdravo

Nađi jednostavan vježbe i zdrave prehrambene savjete za vas i vašu obitelj

Zdravi recept ideje za jela niske u masti, zasićenih masti, šećer i sol, ali visoko u okusu

Ako želite dobiti ravnotežu vašoj prehrani pravo, koristite Eatwell Guide. To vam pokazuje koliko ste trebali jesti iz svake skupine hrane

Bilo da ste kuhanje za obitelj ili jesti u bijegu, naše savjete i recepte mogu pomoći da biste dobili svoj 5. DAN

Saznajte kako postići zdrav, hranjiv dijeta će vam pomoći da izgledaju i osjećaju najbolje