odvikavanje nakon srčanog udara: vježbe, prehrana, savjetovanje, i još mnogo toga

Nakon što su srčani udar, prirodno je brinuti ako ste mogli dobiti još jedan. No, tu je odličan način da smanjite taj rizik. To se zove srčana rehab, četiri dijela programa koji je osmišljen samo za vas.

Madonna i Michelle Obama izgleda da imaju malo toga zajedničkog. Ali zajedno, oni su probudi žene određene dobi do vabiti uske, tonirana rukama. Oni su poslali poruku da je to oružje i zategnuta, čvrsta tijela mogu biti unutar dosega za ostale 40-somethings i starije; To je poruka Pomogli legije drugih poznatih osoba koje su položili svoj 40. rođendan, a ipak ostaju praktički flab-free. Na popisu se nalaze Sarah Jessica Parker, Ellen Barkin i Mary Tyler Moore; No, vodeći …

Vaš rehab može krenuti i prije nego što napustite bolnicu.

Vi ćete početi polako, pravo na svoju bolničku sobu. U početku radite jednostavne aktivnosti. Možda sjedi na krevetu, hodati, a stepenice malo. Također se koristi za raditi neke self-care opet, kao i pranja zubi ili brijanje.

Ova rana faza pomaže vam dati alate i povjerenje koje su vam potrebne za početak na putu oporavka.

Nakon što ste iz bolnice, liječnik, medicinska sestra ili voditelj slučaja će vas uputiti na rehab program. Postoji mnogo različitih postavki gdje se odvija.

Loša skrb programa. Za ovu vrstu rehabilitacije, da ostanu preko noći, možda za tjedan ili dva, u posebnom krilu svog bolnice ili centra kao starački dom.

Ambulantnih programa. To se dogodilo u jednoj klinici ili u zgradi na svom bolničkom kampusu. Vi ćete živjeti kod kuće i otići na sjednice nekoliko puta tjedno.

Virtualni programa. To je rehab “Internet” stil. Vi ložiti svoje računalo i razgovarati sa svojim liječnicima i medicinskim sestrama na Skypeu. To je osobito korisno ako živite u ruralnom području koje je daleko od medicinske skrbi, ili ako prijevoz je problem za vas.

Koji god tip programa koji koristite, tim zdravstvenih profesionalaca će vam pomoći da se oporavi od svog srčanog udara, dobili jači i vas naučiti nove vještine koje će vam trebati za zdrav, ispunjen život. Vi ćete biti vođeni od strane liječnika, medicinske sestre, fizioterapeuti, nutricionisti, radnog terapeuta i stručnjaka za mentalno zdravlje. Vaš plan uključuje

Liječnički pregled. Vaše zdravlje će tim mjerenjima, kao što su razine kolesterola, indeksa tjelesne mase (BMI), i krvnog tlaka. Uz ove informacije, oni će biti u mogućnosti prilagoditi program Vašim potrebama i pratiti svoj napredak.