natrij fosfat p 32 (intravenski put) opis i brand imena

Natrij fosfat P 32 radiofarmakološkog. Radiofarmaceutika radioaktivna sredstva koja se mogu koristiti za liječenje nekih bolesti ili proučavati djelovanje tjelesnih organa.

Natrij fosfat P 32 se koristi za liječenje određenih vrsta raka. U tom slučaju, radioaktivni sredstvo nakuplja u kancerozne području i uništava zahvaćeno tkivo. To radiološki se također može koristiti i za druge uvjetima koje će odrediti liječnik.

Alergije

Natrijev fosfat P 32 treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika s specijalističku obuku u nuklearnoj medicini.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije o njegovu uporabu u djece. Međutim, djeca su posebno osjetljive na učinke zračenja. To može povećati šanse za nuspojave tijekom i nakon tretmana.

Riješenje

Starije osobe su posebno osjetljive na učinke zračenja. To može povećati šanse za nuspojave tijekom i nakon tretmana.

pedijatrijski

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Trudnoća

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje natrij-P 32. Pobrinite se da obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme.

Dojenje

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Vaš liječnik može imati posebne upute za Vas u sklopu priprema za Vaše liječenje. Ako ih ne razumiju ili ako niste dobili takve upute, provjerite sa svojim liječnikom unaprijed.

Doziranja-Doze radiofarmaka bit će različit za različite pacijente i za različite vrste tretmana. Količina radioaktivnosti od radiofarmaka se izražava u jedinicama nazivaju bekerelima ili kurije. Uobičajene doze za odrasle natrijevog fosfata P 32 u rasponu od 37 megabecquerels (1 milikiri) do 185 megabecquerels (5 millicuries). Doza primate ovisi o veličini, starosti, i Krvni test mjerenja (krvna slika). Količina zračenja primljene od strane tijela za liječenje bolesti je mnogo puta veća nego od bilo koje dijagnostički test, kao što su X-zrake i nuklearnu medicinu skeniranja. Ponavljane doze može biti potrebno, ovisno o vrsti bolesti koju imate i kako vaše tijelo reagira na liječenje.

Druge zdravstvene probleme

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Doziranje

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Kada se natrij fosfat P 32 se koristi u preporučenim dozama, nuspojave obično su rijetki. Međutim, problemi u krvi, kao što je anemija ili smanjenje broja bijelih krvnih stanica, može se pojaviti u nekih bolesnika.

Također, sljedeće nuspojave mogu se pojaviti u bolesnika s rakom kostiju primanje natrijevog fosfata P 32 za ublažavanje bolova kostiju

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.