kvestran svjetlo

Koristi za kvestran Light

Terapijski Klasa: antihiperlipidemična

Farmakološka Klasa: izdvajanje žučne kiseline

Kolestiramin djeluje vezivanjem na određene tvari u crijevima. S obzirom da kolestiramin ne apsorbira u tijelo, te tvari također proći iz tijela bez apsorbira.

Kolestiramin se također može koristiti i za druge uvjetima koje će odrediti liječnik.

Kolestiramin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, kolestiramin se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije Korištenje kvestran svjetlo

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ovaj je lijek testiran u ograničenom broju djece. U učinkovitim dozama, lijek nije dokazano da uzrokuju različite nuspojave ili problema nego u odraslih.

Nuspojave mogu biti više vjerojatno da će se pojaviti u bolesnika starijih od 60 godina, koji su obično osjetljiviji na učinke kolestiramin.

Istraživanja ukazuju na to da je ovaj lijek može izmijeniti proizvodnje ili sastav mlijeka. Ako alternativa ovim lijekovima nije propisana, trebali pratiti dijete za nuspojave i adekvatan unos mlijeka.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže kolestiramin. To ne može biti specifična za kvestran Svjetlosti. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Pokušajte da ne propustite bilo doze i ne uzimaju više lijekova nego liječnik naredio.

Ovaj lijek se ne bi smjelo biti uzeti u suhom obliku, jer bi to moglo uzrokovati da se gušiti. Umjesto toga, uvijek miješaju se kako slijedi

Za pacijente koji uzimaju ovaj lijek za visoki kolesterol

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilna uporaba kolestiramin

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme.

Ne uzimajte bilo koje druge lijekove, osim ako je propisano od strane liječnika, jer kolestiramin može promijeniti učinak drugih lijekova.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Kada prestati uzimati ovaj lijek, razine kolesterola u krvi može ponovno povećati. Vaš liječnik svibanj želite slijediti posebna dijeta kako bi to spriječili.

U nekim životinjskim studijama, kolestiramin je nađeno tumora. Nije poznato da li kolestiramin uzrokuje tumore kod ljudi.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza Dok putem kvestran svjetlo

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Kvestran Light Side Effects

Kvestran Light (kolestiramin)

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Svrbež parcijalnih bilijarne opstrukcije kolestiramin, kvestran, Prevalite

Hiperlipoproteinemija tipa IIa, povišen LDL atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, pravastatin, fenofibrat

Hiperlipoproteinemije atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, pravastatin, fenofibrat

Hiperlipoproteinemija tipa IIb, povišen LDL, VLDL atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, pravastatin, fenofibrat