kinin (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za neželjenih učinaka.

Ovaj lijek dolazi s lijekovima vodič. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Kinin se može dati zajedno s jednim ili više lijekova za malarije. Provjerite jeste li uzeti sve lijekove, liječnik naredio. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Uzmi ovaj lijek s hranom kako bi se umanjio želuca uzrujani, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. Ako uzimate ovaj lijek na vrijeme za spavanje, uzmi ga sa snack, vode, mlijeka ili nekog drugog napitka.

Da bi se razjasniti malarije u potpunosti, uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti. Ne propustite niti doze.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

skladištenje

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako je prošlo više od 4 sata otkako ste propustili dozu, preskočite propuštenu dozu i uzmite sljedeću dozu u regularnom vremenu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.