Istraživanje rotavirusa cjepivo

Istaknuti istraživanja

Saznajte kako imunizaciju kritički dio zajednice štiti većinu članova zajednice.

Većina rotavirusom bolesti uzrokovane pet serotipova: G1, G2, G3, G4 i G9. Danas, cjepivo za zaštitu protiv jedne ili više od ovih sojeva. Cjepiva nude 90 do 100 posto zaštitu od teških rotavirusom proljeva. Učinkovitost je dokazana ponajprije u Sjedinjenim Državama i Europi. Studije u niskim i srednjim dohotkom zemlje su potrebne, jer rano dokazi upućuju na učinkovitost cjepiva je niža nego u zemljama s visokim dohotkom.

theernment podržan znanstvenici proučavaju dvije rotavirus cjepiva imaju odobrenje za dojenčad u SAD-u: RotaTeq i Rotarix. Prema trenutnim preporukama i ovisno o tome koji se koristi cjepivo, djeca dobivaju niz od dvije ili tri doze. U mnogim slučajevima, djeca dobivaju istu cjepivo za sve njihove doze. U nekim situacijama, međutim, liječnici mogu prebaciti s jednog proizvoda na drugu dovršiti seriju cjepiva. theernment podržan znanstvenici proveli kliničko ispitivanje je li prebacivanje iz jednog cjepiva do drugog djela, kao i korištenje isti proizvod za sve doze. U ovom ispitivanju su ispitani svi 5 mogućih kombinacija dva cjepiva. Istraživači su pronašli da svaka od kombinacija daje otpornost na rotavirusom infekcije. Ovi rezultati pružaju potrebne dokaze zdravstvenih usluga davanja rotavirus cjepivo za dojenčad i podršku učinkovitost korištenja mješoviti rotavirusom raspored cjepiva.

U drugim naporima, suradnja između theernment, theernment Indije, Bharat Biotech International, i dodatne partnere rezultirali ROTAVAC, prvi rotavirusom cjepiva razvijen u potpunosti u Indiji. Na temelju uspješne nalaza iz istraživanja potaknut ovom partnerstvu, ROTAVAC dobiti licensure u Indiji 2014. godine.

Trenutni istraživački napori usmjereni su na poboljšanje učinkovitosti rotavirusa cjepiva preko više serotipova i dalje smanjuje neželjene nuspojave cijepljenja.

Napori theernment znanstvenika na čelu s prvom Licencirani rotavirus cjepivo

Dvije doze rotavirus cjepivo Režim Pokrenut Tijekom novorođenče razdoblje Sprječava rotavirusom Proljev