ekstrakt buhača i piperonil butoksid (tematska ruta) pravilno korištenje

Doziranje

skladištenje

Pyrethrins i piperonil butoksid kombinacija lijekova obično dolazi s uputama bolesnika. Pročitajte ih pažljivo prije korištenja ovog lijeka.

Koristite ovaj lijek samo prema uputama. Nemojte koristiti više od toga i ne koriste češće nego što je preporučeno na naljepnici. To bi moglo povećati šanse za apsorpciju kroz kožu i šanse za nuspojave.

Imajte pyrethrins i piperonil butoksid kombinacija lijekova daleko od usta i ne udisati. Ovaj lijek je štetno ako se proguta ili udahne.

Da bi se smanjila mogućnost udisanja ovaj lijek, primjenjuju se na dobro prozračenom mjestu (na primjer, jedan sa slobodno teče zrakom ili fan uključen).

Držite ovaj lijek daleko od očiju i drugih sluznica, poput unutrašnjosti nosa, usta ili vagine, jer to može izazvati iritaciju. Ako ste slučajno dobili neki u oči, isperite ih pod mlazom vode odjednom.

Ne primjenjivati ​​ovaj lijek na trepavice ili obrve. Ako oni zaraziti uši, provjerite sa svojim liječnikom.

Za korištenje obliku gela ili otopine od ovog lijeka

Kako koristiti oblik šampon ovog lijeka

Nakon ispiranja i sušenja, koristiti za uklanjanje gnjida češalj (posebna fino nazubljeni češalj, obično uključen u ovaj lijek) kako biste uklonili mrtve uši i jaja (gnjide) iz kose.

Odmah nakon korištenja ovog lijeka, operite ruke kako biste uklonili bilo koji lijek koji bi mogao biti na njima.

Ovaj lijek bi trebao biti ponovno korišten u 7 do 10 dana nakon prvog tretmana kako bi se uništili bilo novo izlegle uši.

Uši se lako može premjestiti iz jedne osobe u drugu bliskom kontaktu tijela. To se može dogoditi i izravnim kontaktom s takvim stvarima kao što su odjeća, kape, šalovi, posteljina, ručnici, washcloths, četki za kosu i češljeve, ili kosi zaraženih osoba. Dakle, svi članovi vašeg kućanstva trebao biti ispitan za uši i dobiti tretman ako se utvrdi da je zaražena.

Kako koristiti ovaj lijek za stidne (rakova) uši

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.