crvene madeže i hemangiomi: port vina mrlje i više vrsta

Madeže su boje kože mrlje koje su ili prisutni pri porodu ili razviti ubrzo nakon rođenja. Madeže se može mnogo različitih boja, uključujući i smeđe, ten, crna, blijedo plava, roza, bijela, crvena ili ljubičasta. Neki madeže samo obojenost od površine kože, drugi su podigli iznad površine kože ili proširiti u tkiva ispod kože.

Uzrok većine madeže je nepoznat. Većina njih se ne nasljeđuje. Postoje mnoge narodne priče i mitovi o uzrocima madeže, ali nijedna od tih priča su dokazali da objasni prave uzroke madeže.

Većina madeže ne treba liječenje. Obično ostaju stabilni kao dijete raste starije. Međutim, neki dijelovi koji se mogu nalikuju tumora krvnih žila – nazivaju hemangiomi – možda je potrebno liječenje zbog svog položaja. Na primjer, podigao hemangiom kod djeteta oko može ometati njegovu sposobnost da vidi. U rijetkim slučajevima, madeže su povezane s drugim stanjima, kao što su izrasline na jetru, pluća, želuca ili crijeva.

Postoje dvije glavne kategorije madeže – vaskularne (koji imaju veze s krvnim žilama) madeže i pigmentiranih madeže. Krvožilni madeže često su ružičaste ili crvene boje kože oznake koje se razvijaju prije ili ubrzo nakon rođenja. Pigmentirane madeže su kože oznake koje su prisutne pri rođenju. Oznake mogu biti u rasponu od smeđe ili crne do plavkasto ili plavo-sive boje.

Saznajte više o pigmentirane madeže.

Hemangiom je česta vrsta vaskularnih tumora koji se mogu pojaviti u ranoj dobi i nalikuju madež. To je obično bezbolan i bezopasan i njegov uzrok nije poznat. Boja iz madež dolazi iz ekstenzivnog razvoja krvnih žila na mjestu.

Vrste hemangioma i madeže su

Povećali svoj njegu kože rutinu izgledati mlađe sada.

Izgleda dobro u svakom Phot; Kako Briga za suhu, Red Ski; Iznenađujući načini za smanjenje bora; Protjerati Vrećice ispod očiju