brzih savjeta: dodavanjem voća i povrća u prehrani-početak rada

Jesti više voća i povrća je odličan način za poboljšanje vaše prehrane. To može biti kao jednostavan kao dodavanje voća u zdjelu žitarica ili dodavanjem grated mrkva i tikvice s umakom od tjestenine. Ovi savjeti mogu vam pomoći da započnete.

Držite zdjelu voća nadomak na kuhinjskom stolu ili vaš radni stol na poslu, tako da možete zgrabiti komad voća kada ste gladni; Kupite pakira, ready-to-jesti svježe povrće i voće. To smanjiti vrijeme pripreme; Imajte sušeno voće na ruku za užinu koje je lako ponijeti sa sobom kada ste daleko od kuće; Koristite mikrovalnu da brzo kuhati povrće.

Dip sirovo povrće u low-fat preljev za salatu, humus, ili maslac od kikirikija; Bacanje sirovi ili kuhani brokula i cvjetača s niskim udjelom masti talijanski dressing i parmezanom bi flavorful prilog; Pečeno povrće i voće kako bi se njihov okus. Samo ih rominjati s malom količinom maslinovog ulja, te ih pecite u pećnici dok ne omekša; Sezona kuhano povrće sa sokom od limuna i male količine maslinovog ulja. Za dodatni okus, dodajte svježe bilje poput bosiljka, estragona, i kadulje; Pokušajte pečene jabuke ili kruške prelivene s cimetom i medom za ukusnu slasticu.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha

Pratite koliko je voće i povrće jedete svaki dan. Vi ste vjerojatno da jedu više voća i povrća ako napiši koliko obroka dobiti; Imati cilj. Počnite s malim ciljevima možete postići jednostavno. Zatim postavite veće ciljeve kao i ti ići. Na primjer, možda želite početi jesti jedan dodatni porcije voća ili povrća dnevno. Kada ste postigli taj cilj, vaš sljedeći cilj može biti da uključuje dodatni porcija voća ili povrća u većini jela.

Pomiješajte narezane voće ili smrznute bobice s jogurtom ili žitarica; Dodaj jabuka komade, ananas, grožđe ili grožđice na tune ili piletine salata; Provjerite voćem koje spaja svježe ili zamrznuto voće, voćni sok i jogurt; Dodaj sušeno ili svježe voće za zobene pahuljice, palačinke i vafle; Dodajte mnogo šarenih povrća, kao što su crveni kupus, mrkva i paprika, do zelene salate; Top salate s suhe brusnice ili grožđice, ili s narezane kruške, naranče, nektarina, jagoda, ili grejpa; Dodajte dodatne povrće, kao što su strugane tikvice ili mrkvu, špinat, kelj, paprika, tjestenine umaci i juhe; Dodajte mnogo povrća sendviča. Zelena salata, rajčica, krastavci, paprika i avokada kriške su flavorful izbor.