boraviti

Terapijski Klasa: hlapljive tekućine

Koristi za boravke

Kemijski Klasa: haloalkan

Opći anestetici se daju samo od strane ili pod neposrednim nadzorom liječnika obučenih da ih koriste. Ako će biti primanje opću anesteziju za vrijeme operacije, vaš anesteziolog ili medicinska sestra anesteziolog će vam dati lijek i pozorno pratiti svoj napredak.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Sevofluran je testiran u djece. Sevofluran može uzrokovati djeca postanu nervozni (uzbuđeno) kada se koristi za pokretanje anesteziju kad su budni. Također, djeca primaju sevofluran tijekom operacije mogu postati nervozni jer oni probuditi nakon operacije.

Sevofluran je testiran i ne izaziva različite nuspojave u starijih osoba nego u mlađih odraslih osoba. Međutim, stariji ljudi obično je potrebno manje iznose od mlađih ljudi. Vaš liječnik će razmotriti svoju dob u odlučivanju o pravu količinu sevofluranom za vas.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje boravišnom

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže sevofluran. To ne može biti specifična za boravak. Molimo pročitajte pažljivo.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Za pacijente vraća kući u roku od 24 sata nakon primitka ovog lijeka

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć. Dok primate i oporavlja od udisanja anestetikom poput sevofluranom, vaš zdravstveni djelatnik će pozorno pratiti njegove učinke. Međutim, neki učinci ne mogu se primijetiti tek kasnije.

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Pravilna uporaba sevofluranom

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Anestezija fentanil, lidokain aktualna, hiosciamin, ketamin, propofol, Levsin, glikopirolata, Sukcinilholin, Robinul, STADOL, butorfanol, Nubain, rocuronium, Emla, benzokain aktualna, Talwin, nalbufina, Diprivan®, etomidat, pentazocina, ksilokain Jelly, halotan, sevofluran

 ili se pridružiti grupi podrške boravišnu za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Mjere opreza tijekom korištenja boravišnom

Boravišna nuspojave

Boravišna (sevofluran)